Privatlivspolitik for Pressalit Spaces App’en

Hos Pressalit A/S (herefter ”Pressalit”, ”vi”, ”os” eller ”vores”) prioriterer vi fortrolighed og datasikkerhed højt. Denne privatlivspolitik gælder for behandlingen af personoplysninger i forbindelse med driften af vores app ”Pressalit Spaces”, der er en digital nøgle for brugere med adgang til Pressalit Spaces toiletfaciliteter.
Som dataansvarlig for behandlingen af personoplysninger, som du afgiver eller efterlader i forbindelse med din brug af App’en, giver Pressalit i de følgende afsnit en række oplysninger om denne behandling. Vi opfordrer dig derfor til at læse privatlivspolitikken, inden du benytter app’en.

Pressalit Spaces toiletfaciliteterne er tilgængelige som følge af et samarbejde mellem flere, uafhængige aktører,
der hver for sig er dataansvarlige for egen behandling af personoplysninger. For god ordens skyld gør vi
opmærksom på, at Danske Handicaporganisationer således står for administration og tildeling af brugsrettigheder
til Pressalit Spaces, foruden at ejeren af de enkelte Pressalit Spaces toiletfaciliteter er ansvarlig for driften og
vedligeholdelsen af de fysiske faciliteter. Har du spørgsmål til disse aktørers indsamling og behandling af dine
personoplysninger, beder vi dig læse deres privatlivspolitikker eller kontakte dem direkte.

1. Dataansvarlig og kontaktoplysninger

Den dataansvarlige for dine personoplysninger er:

Pressalit A/S
Adresse: Pressalitvej 1, 8680 Ry
CVR-nr.: 84364517
E-mail: pressalit@pressalit.com
Telefonnummer: +45 8788 8788

2. Typer af personoplysninger

I forbindelse med download og brug af app’en indsamler vi følgende typer af personoplysninger om dig:

• Dit navn og din e-mailadresse, som du oplyser, når du opretter dig som bruger i app’en
  • Tekniske oplysninger om din enhed, herunder oplysninger om det digitale ID, der fungerer som din personlige nøgle, når du bruger app’en
  • Indholdet af din kommunikation med os, når du benytter supportformularen i app’en

For at øge app’ens anvendelighed, herunder lette søgningen efter Pressalit Spaces toiletfaciliteter i nærheden af dig, har du mulighed for at slå lokationstjenester til på din smartphone, hvilket muliggør visning af det nærmeste Pressalit Spaces. Pressalit behandler ikke oplysninger om din lokation.

Med henblik på at øge brugervenligheden og videreudvikle app’en kan Pressalit generere statistik, som består af anonymiserede brugerdata. Ingen af disse data vil kunne henføres til dig som bruger af app’en.

3. Anvendelse af personoplysninger

Personoplysningerne bliver indsamlet og behandlet til følgende formål:

• At stille app’en til rådighed på baggrund af de til enhver tid gældende brugervilkår
  • At yde brugerservice, herunder brugersupport og udsendelse af servicemeddelelser
  • At håndhæve brugervilkårene for app’en, herunder om nødvendigt fastlægge, rette eller forsvare retskrav
  • At videreudvikle app’en

4. Grundlag for behandling af dine personoplysninger

Vores juridiske grundlag for behandlingen af dine personoplysninger til ovenstående formål er følgende:

• Aftalen med dig om download og brug af app’en i henhold til de gældende brugervilkår (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b)
  • Dit samtykke, hvis du tillader, at app’en indhenter indhold og personoplysninger fra andre apps og programmer på enheden, herunder lokalitetsbaserede funktioner – Bemærk dog, at Pressalit som udgangspunkt ikke har adgang til sådanne oplysninger, da dette sker lokalt på din enhed (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a)
  • Vores legitime interesse i at kunne udarbejde statistik, foretage undersøgelser, forbedre samt udvikle vores tjenester og produkter (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f)
  • Vores legitime interesse i at yde god brugerservice, herunder brugersupport via app’ens kontaktformular eller andre kontaktformer, og vores muligheder for at udsende servicemeddelelser om app’ens tilgængelighed og funktion (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f)
  • Vores legitime interesse i at kunne fastlægge, forsvare og gøre retskrav gældende (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f)

5. Videregivelse til andre dataansvarlige og overladelse til databehandlere

Tredjeparter, som på baggrund af et kontraktuelt forhold leverer relevante ydelser til Pressalit, kan få adgang til dine personoplysninger med henblik på at sætte os i stand til at opfylde ovenstående formål. Det kan eksempelvis være it-leverandører. Sådanne serviceleverandører vil kun behandle personoplysninger i overensstemmelse med vores instruktioner i henhold til indgåede databehandleraftaler.

I forbindelse med Pressalits udvikling kan selskabsstrukturen ændre sig, eksempelvis ved helt eller delvist salg af Pressalit. I tilfælde af delvis overdragelse af aktiver, der indeholder personoplysninger, eksempelvis app’en, er behandlingsgrundlaget for den forbundne videregivelse af personoplysninger som udgangspunkt databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, idet Pressalit har en legitim interesse i at overdrage dele af sine aktiver samt at foretage kommercielle ændringer.

Dine personoplysninger videregives som udgangspunkt ikke herudover til en tredjepart uden din tilladelse. Det kan dog under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til eksempelvis politiet eller domstolene, hvis Pressalit er retligt forpligtet eller berettiget hertil.

Dine personoplysninger bliver opbevaret inden for EU og vil som udgangspunkt ikke blive overført til dataansvarlige eller databehandlere, der er lokaliseret i lande uden for EU/EØS. Hvis det er nødvendigt at give tredjeparter uden for EU/EØS adgang til dine personoplysninger, vil en sådan adgang være underlagt passende tekniske, organisatoriske og kontraktuelle foranstaltninger, foruden at overførslen vil være baseret på EUKommissionens strandardkontraktbestemmelser. Ønsker du nærmere information herom, bedes du kontakte os.

6. Sletning af personoplysninger

Vi sletter dine personoplysninger, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de formål, som fremgår ovenfor.

Det betyder, at vi som udgangspunkt ikke opbevarer dine personoplysninger i længere tid, end du er tilmeldt som bruger af app’en. Inden for rammerne af dansk rets almindelige forældelsesregler kan dine personoplysninger dog blive opbevaret i en periode efter ophøret af din brug af Pressalit Spaces app’en, hvis det eksempelvis er nødvendigt for Pressalits muligheder for at fastlægge, forsvare og gøre retskrav gældende. Denne periode vi som udgangspunkt ikke overstige 3 år efter at din brug af app’en er ophørt.

Dine oplysninger kan desuden behandles og opbevares længere i anonymiseret form, hvilket betyder, at oplysningerne ikke længere kan forbindes til din person.

7. Sikkerhed

Vi beskytter fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af dine personoplysninger. Derfor har vi implementeret passende sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at app’en og vores behandling af dine personoplysninger lever op til de fastlagte sikkerhedsstandarder og gældende lovkrav.

8. Dine rettigheder

• Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og videre behandling af dine personoplysninger
  • Du har ret til berigtigelse og sletning af dine personoplysninger, dog med visse lovbestemte undtagelser
  • Du har ret til at anmode os om begrænsning af dine personoplysninger
  • Under visse omstændigheder kan du også anmode om at modtage en kopi af dine personoplysninger samt om transmission af de personoplysninger, du har afgivet til os, til en anden dataansvarlig (dataportabilitet)
  • Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet. Vi vil herefter slette dine personoplysninger, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på andet grundlag.

9. Links til hjemmesider og andre apps

Vores app indeholder links til hjemmesider og andre apps. Det gælder eksempelvis, når du via Danske Handicaporganisationer bliver tildelt brugeradgang til Pressalit Spaces toiletfaciliteterne. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre organisationers hjemmesider og apps eller deres praksis i forbindelse med behandling af personoplysninger. Når du besøger hjemmesider og andre apps, opfordres du til at læse vilkårene og privatlivspolitikken på dette medie.

10. Spørgsmål og klage

Hvis du har spørgsmål til denne privatlivspolitik, dine rettigheder eller hvis du ønsker at klage over den måde, vi behandler dine personoplysninger på, er du velkommen til at kontakte os.

Hvis din klage ikke bliver løst af os, og du vil gå videre med sagen, kan du klage til Datatilsynet:

Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Telefon: 33 19 32 00
E-mail: dt@datatilsynet.dk

11. Ændringer af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer af denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen nederst i privatlivspolitikken blive ændret. Den, til enhver tid, gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig i app’en. Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom via e-mail eller via appen.

Version 1. 14. februar, 2022.